
خبرگزاری آریا - معاون سازمان و مدیر جهادکشاورزی نیشابور از آغاز برداشت گل های زیبا و آبی فام زعفران در نیشابور خبرداد.
به گزارش خبرنگار آریا در نیشابور بزرگ ،معاون سازمان و مدیر جهادکشاورزی نیشابور اظهار کرد: دهها سال است کشاورزان نیشابور در فصل برداشت زعفران، گلهای خود را مستقیماً به شهر میآورند و در عین حال زعفران محصولی است که باید همان روز چیده و فروخته شود، و گرنه پژمرده میشود.
علی مبارکی افزود: شهرستان نیشابور با بیش از 4 هزار و 30 هکتار زمین زیر کشت زعفران و نزدیک به 4 هزار بهره بردار، یکی از شهرهای مهم تولید زعفران در استان خراسان رضوی است و جایگاه هشتم استانی را در اختیار دارد.
وی اذعان کرد: هر هکتار به طور میانگین سه کیلو زعفران خشک میدهد، اما تداوم خشکسالی و گرمای هوا باعث شده میزان برداشت در سالهای اخیر ثابت بماند. خوشبختانه روند کشت علمی سرعت گرفته و کشاورزان جوان به سراغ شیوههای نوین رفتهاند.
این مقام مسئول همچنین بیان کرد: زعفران محصول استراتژیک محسوب نمیشود و دولت در تعیین قیمت آن دخالت مستقیم ندارد. قیمت زعفران بر پایه عرضه و تقاضا شکل میگیرد و تنها زمانی که قیمت به زیر هزینهی تمام شده برسد، دولت وارد عمل میشود و خرید حمایتی و توافقی انجام میگیرد.
مبارکی در خصوص نوسان قیمت در مدت برداشت و عرضه به بازار؛ عنوان کرد: کارگر کم است، انبار استاندارد نداریم و همه میخواهند گلشان تازه فروخته شود و همین دلایل باعث میشود شب تا صبح قیمتها تغییر کند.
مدیر جهادکشاورزی نیشابور تاکید کرد: حضور دلالها مسئلهای قدیمی است و دلال ها، حذف ناپذیر امّا قابل هدایت هستند.
مبارکی ادامه داد: دلال بخشی از چرخه بازار است و حذف کاملش نه ممکن است و نه مفید. اما اگر ساماندهی شود و زیر نظر اتحادیه فعالیت کند، میتواند رقابت سالم ایجاد کند. مشکل زمانی است که خرید و فروش بدون مجوز و در حاشیه معابر انجام میشود.
وی با اشاره به نقش نهادهای مختلف اضافه کرد: وظیفه اوّل جهاد کشاورزی تولید است و برای کاهش مشکلات محل عرضه باید شهرداری، اتحادیهها و حتی نیروی انتظامی در کنار هم تصمیم بگیرند.
معاون سازمان و مدیر جهادکشاورزی نیشابور تصریح کرد: زعفران یا همان طلای سرخ، سرمایه مشترک است و نه فقط منبع درآمد هزاران خانوادهی روستایی است، بلکه بخشی از هویت اقتصادی شهرستان به شمار میرود.